Convert Dutch BBAN to IBAN

Convert 1 or multiple Dutch 11-proof accountnumbers to the new IBAN account numbers. Multiple accountnumbers can be separated by a comma / semilon / line-break.

← Previous post

Next post →

8 Comments

 1. Eddy Bruin

  Ik ben blij dat ik je site heb gevonden. Best handig om zo wat testdata te genereren. Ik wilde je graag wijzen op een foutje. Als je 9 cijferige BBAN’s invult dan wordt er een invalide IBAN gegenereerd. Als ik er een voorloop nul aan toe voeg dan krijg ik wel de juiste IBAN. Het lijkt er dus op dat het genereren van de checksum gebeurd a.d.h.v. 9 cijfers in plaats van 10. Er is een workaround, maar het zou fijn zijn als je het op lost 🙂 Succes met de verdere werkzaamheden!

  • Wim Selles

   Hoi Eddy,

   Bedankt voor je feedback. Ik zal er naar kijken, blijkbaar een foutje gemaakt :(. Update zal ik hier ook weer plaatsen.

   Grtz

   Wim

 2. Is er een handige manier om bankrekeningnummers aan de eerste paar nummers te herleiden tot de betreffende bank – is er ergens zo’n lijst? Ik weet dat het kortstondig mogelijk is geweest om je bankrekeningnummer mee te nemen naar een andere bank…

  • Wim Selles

   Hoi Rob,

   Helaas kan ik je hieraan niet helpen.
   Op het internet is wel van alles te vinden, maar ik vraag mij af of dit gebaseerd is op feiten of op aannames. Het is aan jou de keuze of je daar mee wilt werken 😉

 3. Zeer handige site voor genereren van testgevallen. Waarvoor dank.
  Het valt mij op dat ik bij het converteren van BBAN naar IBAN een foutmelding krijg dat het ingevoerde rekeningnummer te kort is wanneer ik een oud giro (postbank) nummer invoer met als gekozen bank ING (Voorheen Postbank).
  Idenk dat het overgrote deel van de originele gironummers die van de Postbank naar de ING zijn overgegaan aan de eis van 9 cijfers zullen voldoen. Het onderscheid dat je in de keuzelijst voor banken hebt gemaakt bij ING suggereert dat je bij de conversie daar rekening mee houd.
  Kan je hier iets mee?

  • Wim Selles

   Hoi Hans,

   Ik weet dat het wat later is, maar ik heb het aangepast, alle nummers kleiner dan 9 cijfers en die als code INGB hebben worden nu ook omgezet naar IBAN.
   Tevens heb ik ook hier de bank TEST toegevoegd.

Leave a Reply